30 tivatskih osnovaca posjetilo Tehnopolis

Trideset učenika osnovne škole „Drago Milović“ iz Tivta posjetilo je danas Tehnopolis.

Učenike, predstavnike Uprave škole i Opštine Tivat dočekale su kolege Đorđije Brkuljan, menadžer za upravljanje programskim aktivnostima i razvoj preduzetništva i asistentkinja na projektnim aktivnostima Miljana Peković, koja je učenicima približila šta je to Tehnopolis, kako je nastao, kome je namijenjen i koje su njegove osnovne aktivnosti. Tom prilikom mladi Tivćani su dobili i članske karte za Klub mladih preduzetnika Tehnopolisa.

Nakon toga, izvršni direktor Tehnopolisa, Ratko Bataković, upoznao je đake sa pojmom preduzetništva, načinom na koji Tehnopolis podržava razvoj preduzetničkih ideja, kao i raznim fazama razvoja sa kojima se svaki mladi preduzetnik susretne na putu od ideje do ostvarenja cilja.

Asistentkinja na projektnim aktivnostima Nikolina Šturanović učenicima je predstavila Kliker obuku programiranja za osnovce koju Tehnopolis od nedavno realizuje u saradnji sa Kliker IT centrom za decu iz Beograda.

U nastavku posjete, učenici su obišli objekat i stanare Tehnopolisa, gdje su razgovarali sa predstavnicima grafičkog studija Bad Brain, koji su im predstavili svoje aktivnosti, početke, kao i podršku koju im je Tehnopolis pružio u procesu razvoja.

Prema riječima načelnika Sekretarijata za ekonomski razvoj i preduzetništvo Opštine Tivat, Petra Vujovića, današnja posjeta je realizovana u okviru tivatskih Novembarskih dana: „Naš cilj je da intenziviramo saradnju sa privredom, preduzetnicima, a posebnu pažnju smo posvetili i djeci. U cilju kreiranja udobnijeg ambijenta za djecu koja će se baviti preduzetništvom realizovana je i  današnja posjeta Tehnopolisu, i to kao dio tivatskih Novembarskih dana.“

Posjetu je organizovala Opština Tivat u saradnji sa IPC Tehnopolis.