Bari: Konferencija generalnih sekretara privrednih komora, regionalnih sindikata i direktora sistemskih kompanija

U okviru projekta BRE (Business Registry Empowerment / Osnaživanje biznis registra), u Privrednoj komori u Bariju se održava trodnevna konferencija pod nazivom „A new relationship between Enterprise and the State in the age of the digital revolution“ sa ciljem da se generalnim sekretarima i rukovodiocima privrednih komora pruži prilika da razgovaraju o njihovoj ulozi u podsticanju razvoja poslovanja analizirajući njihove odnose sa kompanijama i državama u ključnim digitalnim tačkama.
IPC Tehnopolis je jedan od partnera na ovom projektu, pa konferenciji prisustvuju i naši predstavnici Aleksandar Janičić, menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva i Miljana Peković, asistentkinja na projektnim aktivnostima.


Budući da je ovo godišnji skup privrednih komora Italije, prisutni su predstavnici svih komora ove zemlje. Tokom prvog dana događaja, prisutne je pozdravio Allessandro Ambrosi, predsjednik Fiere del Levante, komore u kojoj se događaj održava. Zatim im se obratio i Lorenzo Tagliavanti, predsjednik nove InfoCamere, čije su sjedište prethodno obišli. Potom je državni sekretar za javnu administraciju Italije, Mattia Fantinati, prisutnima govorio o privrednom tržištu Italije.

 

Allessandro Ambrosi, predsjednik Fiere del Levante

Drugog dana je bilo više riječi o samom projektu BRE. Stoga je generalna sekretarka privredne komore Barija, Angela Partipilo, govorila o njegovom značaju i istakla zadovoljstvo zbog mogućnosti prenošenja italijanskih znanja i iskustava u kreiranju i razvoju biznis registara na partnere u Crnoj Gori i Albaniji. Generalna sekretarka Privredne komore Tirane, Albana Laknori, predstavila je njihovu komoru, nastanak i razvoj, kao i način na koji su uspostavili saradnju sa italijanskim tržištem.

Albana Laknori, generalna sekretarka Privredne komore Tirane

Zatim je Pavle Radovanović, generalni sekretar Privredne komore Crne Gore, prisutnima govorio o dobrim odnosima i saradnji Privredne komore Crne Gore sa privrednim komorama Italije, kao i o dobrim rezultatima projekata koje zajednički sprovode.

Pavle Radovanović, generalni sekretar Privredne komore Crne Gore

Trećeg dana konferencije održana je prezentacija koncepta platforme projekta BRE i diskusija sa partnerima u Privrednoj komori Barija.

Sastanak partnera na BRE projektu u Privrednoj komori Barija