Crnogorski startapovi oduševili region

Crnogorski startapovi – The Badger, Daktilograf i Marleq prethodnih dana su oduševili region  svojim idejama i postigli izuzetan plasman na regionalnim takmičenjima u okviru foruma Sarajevo Unlimited i Beta Pitch u Mostaru.

Darko Ivanović, osnivač The Badger-a jedan je od pobjednika na konferenciji BETAPITCH Mostar 2018. The Badger (bedžer) je elektronski bedž, nova vrsta nosive tehnologije, koja omogućava korisniku da prikazuje i sa drugim korisnicima razmjenjuje fotografije, GIF-ove, video i postove sa društvenih mreža. Pored Badgera, na takmičenju je učestvovalo 10 najboljih startapova, a osvajanjem prve nagrade Badger dobija putovanje na IEEE kongres u Sarajevu i direktan ulaz na CEE FREIRAUM proces akceleracije.

Stanar Tehnopolisa, crnogorski startap Daktilograf, je dan ranije osvojio drugo mjesto u finalu startap takmičenja „Unlimited Start-up Battle“ u okviru regionalnog foruma Sarajevo Unlimited. Od ukupno prijavljena 22 startapa, u finalu se predstavilo 8 najboljih regionalnih startapova, a napredno tehnološko rješenje Daktilografa, prototip speech-to-text softvera koji govor gotovo trenutno konvertuje u tekst, osvojilo je drugo mjesto.

Pored njega, u finalu Sarajevo Unlimited-a učestvovao je još jedan crnogorski startup – Marleq, online platforma koja povezuje one koji traže posao sa mentorima koji im pomažu da lakše dođu do željenog posla u inostranstvu.

Daktilograf i The Badger su uz podršku Tehnpolisa učestvovali na WB6 Startap Akademiji, koja je organizovana u okviru projekta “Strengthening the Startup EcoSystem in the Western Balkan Region” finansiranog od strane  Regionalnog fonda za promociju spoljne trgovine – GIZ/ORF FT, a na kojem je Tehnopolis jedan od partnera.

Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis je primarno fokusiran na razvoj preduzetništva i startap zajednice u Crnoj Gori, te će i u narednom periodu nastaviti sa velikim brojem aktivnosti koje su posvećene kreiranju uslova za razvoj preduzetničkog i startap ekosistema u našoj zemlji.