Delegacija Austrije u posjeti Tehnopolisu

Austrijska delegacija u sastavu: Gabriele Trattner i Doris Karner, predstavnice Federalnog Ministarstva kulture i Heide-Marie Haidinger, predstavnica Federalnog Ministarstva obrazovanja, nauke i istraživanja Republike Austrije, u okviru zvanične posjete Crnoj Gori danas su posjetile i Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis.

Posjeta Tehnopolisu je realizovana nakon posjete Ministarstvu nauke, a sa ciljem sagledavanja dosadašnje saradnje u oblastima nauke i istraživanja, obrazovanja i kulture, kao i mogućnosti za unapređenje saradnje u navedenim oblastima između dvije zemlje.

Na samom početku, predstavnicama austrijske delegacije i Ministarstva nauke obratio se izvršni direktor Tehnopolisa Ratko Bataković, nakon čega su Đorđije Brkuljan, menadžer za upravljanje programskim aktivnostima i razvoj preduzetništva i Miljana Peković, asistentkinja na projektnim aktivnostima u Tehnopolisu, gošćama predstavili aktivnosti Tehnopolisa, aktuelne projekte i obuke. Nakon toga, oni su obišli objekat i stanare biznis inkubatora.

Ispred Ministarstva nauke sastanku su prisustvovale mr Martina Lukić, savjetnica u Direkciji za međunarodnu saradnju i mr Smilja Kažić Vujačić, načelnica Direkcije za međunarodnu saradnju.