Dogovorena konkretna saradnja Tehnopolisa sa regionalnim partnerima iz Makedonije i sa Kosova

Predstavnici IPC Tehnopolis, izvršni direktor Ratko Bataković, menadžer za upravljanje programskim aktivnostima i razvoj preduzetništva Đorđije Brkuljan i menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva Aleksandar Janičić, boravili su u dvodnevnoj posjeti naučno-tehnološkim parkovima i HUB-ovima u regionu. Na sastancima je dogovorena konkretna saradnja na tri polja: zajednički nastup prema potencijalnim donatorima sa konkretnom inicijativom, zajednički nastup na EU pozivima kao i saradnja na polju razmjene najboljih praksi u radu sa kreiranjem i osnaživanjem start-up ekosistema.

Tokom prvog dana su održani sastanci sa predstavnicima SEEUTechPark-a iz Tetova, gospodinom Gjorgjem Rafajlovskim (COO) i gospodinom Visarom Demirijem (projekt menadžer).

Nakon toga predstavnici Tehnopolisa su se sastali sa gospođom Sofijom Bogevom, predstavnicom Centra za inovacije grada Skoplja. Drugog dana održan je sastanak u Prištini u Centru za inovacije Kosova, gdje su bili gosti gospodina Uranik Begua, izvršnog direktora i gospodina Safeta Rame, menadžera biznis inkubatora.

IPC Tehnopolis će i u narednom periodu organizovati studijske posjete sa ciljem širenja partnerske mreže u regionu i EU.