Drone Studio pobjednik ovogodišnjeg konkursa kratkometražnih autorskih filmova o Lake Festu

Stanar Tehnopolisa, Drone Studio pobijedio je na ovogodišnjem konkursu kratkometražnih autorskih filmova o Lake Fest-u. Već treću godinu zaredom, Lake Fest je u okviru umjetničkog programa organizovao Konkurs za izradu aftermovie LAKE FEST 2017.

„Nakon prošlogodišnjeg drugog mjesta na takmičenju, ekipa DRONE STUDIO je ove godine zasluženo osvojila prvo mjesto. Filmom su ispraćeni svi izvođači festivala, propratne aktivnosti i različiti segmenti festivala. Sem što je u skladu sa konkursnim zadacima, aftermovie LAKE FEST 2017 u njihovoj izradi je takođe tehnički i sadržajno odlično urađen“, kazali su iz organizacije.

Drugo mjesto pripalo je ekipi FOS MEDIA iz Podgorice.

„Ekipi FOS MEDIA je za nijansu promaklo prvo mjesto, jer se radi o zaista dobro urađenom filmu u tehničkom smislu, dok su i snimci sa festivala uhvaćeni na veoma umjetnički i jedinstven način. Nijanse su odlučivale u odabiru“.

Ekipi iz Podgorice koju čine Mato Uljarević i Miljan Vučelić pripalo je treće mjesto.

„Najveći argument u odabiru trećeg mjesta bila je činjenica da su Mato i Miljan videom pokazali veliki trud i potrudili se da uhvate svaki dio festivala, od dolaska, kampa i moto kampa, pa sve do koncerata. Ponovićemo da je cilj ovog Konkursa afirmacija mladih ljudi da se bave video produkcijom, a mi kao orrganizatori jednog festivala želimo da im to dozvolimo i da im damo energiju da nastave da rade i stvaraju.“

Pobjedničkom timu pripala je nagrada od 800 eura, dok su drugo i treće mjesto dobili novčani iznos od 500 i 300 eura. Nagradni fond je obezbijeđen uz podršku Minisitarstva kulture Crne Gore.