Humanitarna izložba likovnih radova održana u Tehnopolisu

Humanitarna izložba likovnih radova bivših učenika OŠ „Mileva Lajović Lalatović“ iz Nikšića, u okviru projekta “Jednaki i različiti” održana je večeras u Tehnopolisu.

Ispred OŠ „Mileva Lajović Lalatović“ na otvaranju su govorili Vera Božović, direktorica, Biljana Mrkaić, psihološkinja, Rajko Sušić, profesor likovne umjetnosti i bivši učenik škole i koordinator na projektu, Blagoje Šturanović. Ispred lokalne samouprave se obratila Sonja Nikčević, potpredsjednica Opštine Nikšić.

Prema riječima organizatora, bivši učenici škole, srednjoškolci i studenti, talentovani u oblasti likovne umjetnosti, pripremili su 20 likovnih radova.

„To su umjetnička djela neprocjenjive vrijednosti u koja su utkani humanost, filantropija, empatija. Poštujući evropske standarde demokratskog suživota, pozvali smo naše sugrađane, kao i predstavnike lokalne samouprave i biznis sektora da nam se pridruže i kupovinom slike daju doprinos obezbjeđivanju arhitektonske pristupačnosti OŠ “Mileva Lajović Lalatović”. S obzirom na to da se humana djela ne vrednuju novcem, tako je cijena likovnih radova određena prema individualnim mogućnostima”, naveli su organizatori.

Donirana sredstva od prodatih radova namijenjena su OŠ “Mileva Lajović Lalatović” za nabavku i ugradnju hidrauličnog dizala za učenike korisnike invalidskih kolica.