Info dan povodom Javnog poziva za sprovođenje mentoring usluga

IPC Tehnopolis u saradnji sa Ministarstvom ekonomije u četvrtak, 19. jula organizuje info dan povodom Javnog poziva za sprovođenje mentoring usluga koji sprovodi Ministarstvo ekonomije u saradnji sa biznis centrima/jedinicama lokalne samouprave. Javni poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, u cilju pružanja podrške nesmetanom razvoju i smanjenju broja neuspješnih privrednih subjekata.

Mentoring čini skup sljedećih usluga:

  • Dijagnostikovanje – analiza trenutne situacije u preduzeću, odnosno kod preduzetnika;
  • Pomoć u pripremi razvojnih aktivnosti/planova i njihovoj implementaciji, kako bi se dostigli što bolji poslovni rezultati;
  • Savjetovanje i koordinacija aktivnosti usmjerenih na pristupanje fondovima, vladinim programima podrške razvoju biznisa, novim tehnologijama, konsultantskim uslugama, itd.;
  • Pomoć u pronalaženju poslovnih partnera i uspostavljanju poslovne saradnje.

Usluga mentoringa je besplatna za odabranih 30 korisnika sa teritorije opština: Podgorica, Cetinje, Bar, Danilovgrad, Nikšić, Mojkovac, Bijelo Polje, Pljevlja, Berane, Rožaje, Kotor i Tivat.

Proces mentoringa se odvija po uspostavljenoj mentoring šemi, razvijenoj u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA).

Događaj će se održati u Multimedijalnoj sali IPC Tehnopolis sa početkom u 10 časova.