IPC Tehnopolis predstavljen Uniji mladih preduzetnika

Juče je u prostorijama Skupštine grada Podgorica održana prezentacija IPC Tehnopolis. Jelena Đedović, menadžerka biznis inkubatora, je članovima Unije mladih preduzetnika predstavila naš centar, njegovu misiju i viziju kao i naše stanare i njihove biznis ideje, u cilju približavanja koncepta rada Tehnopolisa mladim preduzetnicima.

„U našem fokusu su prije svega biznisi čije su aktivnosti bazirane na naučno-istraživačkom radu, razvoju i implementaciji novih tehnologija, ali podršku pružamo svim inovativnim preduzetničkim idejama koje imaju potencijal održivosti. Tehnopolis pruža podršku razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća, razvoju lokalne zajednice, pruža konsalting usluge, organizuje treninge i različite edukativne aktivnosti, obezbjeđuje kancelarijski, konferencijski i coworking prostor, a uskoro ćemo imati biohemijsku laboratoriju i laboratoriju za industrijski dizajn“, navela je ona. Takođe je predstavljen veliki broj aktivnosti koje su realizovane u cilju jačanja lokalne i naconalne startap zajednice.

Poseban akcenat je stavljen na coworking prostor, a kako ovakvi prostori postoje svuda u svijetu, prisutni su pokazali veliko interesovanje za posjetu, neometan rad i korišćenje svih povoljnosti koje su još uvijek besplatne. Mnogobrojna pitanja su postavljena u vezi sa stanarima IPC Tehnopolis, podrškom kao i načinom prijave i samom inkubacijom. Jelena je ovom prilikom pozvala da se prisutni prijave putem aplikacionog formulara na našem sajtu kako bi svoje biznis ideje pokrenuli i realizovali uz pomoć i podršku našeg centra, a detaljne informacije mogu se dobiti na email adresu jelena.tehnopolis@gmail.com.

Osim njenog izlaganja Radivoje Drobnjak, stručni konsultant biznis inkubatora IPC Tehnopolis, govorio je o startap izazovima u XXI vijeku. Naglasio je i da je važno dijeliti ideje, pogotovu sa ljudima koji mogu da vam pomognu u njihovoj realizaciji i istakao je značaj podrške Tehnopolisa početnicima u razvoju biznisa.