Javni poziv za učešće na studijskoj posjeti Bugarskoj

IPC Tehnopolis poziva sve mlade, ambiciozne djevojke uzrasta od 18 do 26 godina, koje žele da kroz preduzetnički način razmišljanja pronađu svoje mjesto u ICT svijetu, da se prijave za učešće na desetodnevnoj studijskoj posjeti Bugarskoj od 08. do 18. marta 2019. godine.

IPC Tehnopolis u okviru projekta „Supporting Femele Youth from BIH and MNE in entrepreneurship, employment and leadership in ICT“, vodi deset djevojaka u Bugarsku na radionicu „Enchancing competitiveness of the Bulgarian and the EU economy through development of modern and working skills in the ICT/entrepreneurship sector“. Organizator radionice je Bulgarian Centre of Women in Technology iz Sofije, koja će pored edukativnog dijela sadržati i vannastavne aktivnosti u pogledu jednodnevnih izleta, kulturnih i gradskih tura i slično.

Pozivamo sve zainteresovane djevojke da se putem prijavnog obrazca na linku prijave za učešće na desetodnevnoj studijskoj posjeti Bugarskoj. Za učestvovanje je neophodno poznavanje engleskog jezika. Prijave su otvorene do 20. februara 2019. godine, nakon čega ćemo izabrati deset mladih djevojaka koje će se pridružiti koleginicama iz Mostara, Banja Luke i Budve na ovoj studijskoj posjeti.

Učesnicama je osiguran besplatan prevoz, smještaj i hrana za vrijeme trajanja studijske posjete.

Cilj projekta FY4ICT je edukacija i motivacija mladih djevojaka sa prostora Bosne i Hercegovine i Crne Gore da započnu svoju karijeru u ICT sektoru razmjenom najboljih praksi, neformalnom edukacijom i prenosom znanja i vještina od evropskih partnera. Nosilac ovog projekta je INTERA Tehnološki Park, a partneri su: IPC Tehnopolis, Institut savremenih tehnologija Crne Gore, Opština Budva, Inovacioni centar Banja Luka, Bugarski centar za žene u tehnologiji  i Vedoma- Zavod za razvoj znanja i preduzetništva Slovenija. Projekat je finansiran sredstvima Evropske unije kroz program Erasmus +.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem e-mail miljana.tehnopolis@gmail.com ili pozivom na broj telefona 067 467 777