Kreditne linije IRF-a predstavljene u Tehnopolisu

Predstavnici Investiciono-razvojnog fonda prezentovali su danas u prostorijama IPC Tehnopolis programe kreditne podrške Fonda za 2019. godinu.

Cilj ovog info dana bio je da se prisutnima pruži dodatna mogućnost postavljanja pitanja, predstavljanja ideja i ukazivanja na barijere u ostvarivanju njihovih ideja kako bi kroz veću interaktivnost zajednički došli do odgovora i rješenja kroz detaljno predstavljanje kreditne podrške IRF-a.

Ispred Investiciono-razvojnog fonda kreditne linije su predstavili Đuro Kažić i Vladimir Vukasojević. Kako su naveli, IRF se u poslednjih godina dodatno otvorio prema tržištu i danas ima preko 30 kreditnih linija koje služe za podršku različitim segmentima preduzetništva. Kreditne linije bi se ugrubo mogle podijeliti u tri grupe: na one koji pripadaju početnicima u biznisu, one koje se odnose na postojeća preduzeća, a treća grupa se odnosi na ifrastrukturne projekte. Akcenat je danas stavljen na prve dvije grupe, dakle na kreditnu liniju koja se odnosi na početnike u biznisu i preduzeća koja se bave raznim djelatnostima.

Gospodin Kažić je objasnio da su prepoznali najbitnije segmente evaluacije kreditnog predloga: ekonomska isplativost projekta, ozbiljnost investitora i pitanje sopstvenog učešća u investiciji. Dodatno ja naglasio da nemaju praksu odbijanja zahtjeva i zatvaranja vrata za potencijalne korisnike ukoliko nešto nije dobro u njihovom zahtjevu za kreditnu podršku. „Naša praksa je da usmjerimo klijenta na koji način treba da razradi svoju biznis ideju, da razmišlja, da se poveže sa svojim kupcima i dobavljačima i da se opet vrati u naš fond sa razrađenom biznis idejom kako bismo pokušali da mu odobrimo kreditni zahtjev. Dakle pokušavamo da damo dodatni podsticaj i pomoć u realizaciji vaših biznis ideja“, naveo je on.

Nakon njegovog izlaganja, prisutni su diskutovali o svojim nedoumicama i zahtjevima za pojednostavljenje procedure dobijanja kredita. Predstavnici IRF-a su objasnili koji su to segmenti koje svakodnevno pokušavaju da unaprijede u cilju zadovoljenja zahtjeva njihovih klijenata i ubrzavanja čitavog procesa dobijanja kredita. Osim toga pozvao je sve zainteresovane da budu slobodni da im se obrate i dođu u njihove kancelarije kako bi što prije ostvarili uspješnu saradnju.