Mentor Award: Predstavnicama Tehnopolisa uručeni sertifikati za sprovođenje mentoring usluga po JICA metodologiji

Predstavnice Tehnopolisa, Vanja Zorić Šundić i Miljana Peković, prisustvovale su danas izboru mentora godine u Hotelu Hilton u Podgorici. Tom prilikom je održana i svečana dodjela sertifikata za uspješno završenu mentoring obuku.

Događaj je otvorio Miloš Čelanović, generalni direktor Direktorata za razvoj u Ministarstvu ekonomije, nakon čega su direktor JICA Balkan Office-a Hideya Kobayashi i konsultanti Takashi Kimura i Masashi Takano govorili o značaju mentoringa za uspješno poslovanje, te davali preporuke za njegovo sprovođenje.

Nakon toga, četiri mentora su pred kolegama mentorima, trenerima, konsultantima i žirijem predstavili svoja mentorska iskustva na primjeru jednog preduzeća. Za najboljeg mentora u Crnoj Gori za prethodnu godinu izabran je Saša Jovanović.

Pored sertifikovanih mentora, predstavnika Ministarstva ekonomije i JICA Balkan Office-a, događaju su prisustvovali i Ana Žegarac, direktorica sektora za međunarodnu saradnju u Razvojnoj agenciji Srbije, Anđela Gajević ispred Direktorata za investicije, razvoj MSP i upravljanje EU fondovima u Ministarstvu ekonomije, kao i najbolja mentorka iz Srbije, Ljiljana Marković, koja je sa prisutnima podijelila svoje iskustvo u sprovođenju mentoring usluga.

Događaj je realizovan u okviru projekta „Uspostavljanje i promocija mentoring sistema za mala i srednja preduzeća na Zapadnom Balkanu“ koji implementiraju Ministarstvo ekonomije Crne Gore i Japanska međunarodna agencija za saradnju (JICA).