Najava: FY4ICT radionica u Budvi

Četrdeset mladih djevojaka iz Nikšića, Budve, Mostara i Banja Luke dobilo je priliku da, u okviru projekta FY4ICT na kom je Tehnopolis partner, učestvuje na radionici „Developing specialized ICT skills, knowledge and capacity“ u Budvi od 3. do 5. oktobra. Na višednevnoj radionici učesnice će moći da se bolje upoznaju sa informacionim tehnologijama, sajber bezbjednošću, te Internet i cloud servisima. Pored edukativnog dijela, prisustvom na jednoj od najznačajnijih regionalnih konferencija „Festival informatičkih dostignuća – INFOFEST“, kroz direktnu komunikaciju sa predstavnicima najuspješnijih ICT kompanija, djevojke će imati priliku da se informišu o aktuelnim trendovima u informatici.

Cilj projekta FY4ICT je da motiviše i edukuje djevojke iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, kako bi započele karijeru i razvijale preduzetnički duh u ICT sektoru razmjenom najboljih praksi, neformalnom edukacijom i prenosom znanja i vještina od evropskih partnera.

Projekat FY4ICT je finansiran sredstvima Evropske unije i implementira se zajedničkom saradnjom Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis, Instituta savremenih tehnologija Crne Gore, Opštine Budva, Intera tehnološkog parka iz Mostara, Inovacionog centra Banja Luka, Instituta za razvoj znanja i poduzetništva Vedoma iz Slovenije i Bulgarian Centre for Women in Technology iz Bugarske.