Najava: Info dan za klastere sjutra u Tehnopolisu

Ministarstvo ekonomije će sjutra, 18. maja organizovati drugi Info dan za Program razvoja klastera, koji će biti održan u multimedijalnoj sali Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis u Nikšiću sa početkom u 14:00 sati.

U skladu sa Javnim pozivom za učešće u Programu podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori 2017-2020 za 2018. godinu, Info dan će biti organizovan kako bi predstavnici klastera zainteresovani da apliciraju za sredstva Programa mogli da dobiju sve informacije i pojašnjenja u vezi sa procesom apliciranja, popunjavanja dokumentacije i dodjele sredstava.

Uvodno izlaganje na drugom info danu će imati generalni direktor Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima Radosav Babić, a prezentaciju sa tehničkim detaljima Programa predstaviće predstavnici Ministarstva ekonomije i konsultant angažovan od strane UNDP-ja u cilju podrške klasterima Milica Daković.

Javni poziv za učešće u Programu podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za period 2017-2020 godina, za 2018. godinu raspisan je 10. maja i trajaće do 11. juna, a raspoloživa sredstva za ovu godinu su 150.000 eura.

U okviru javnog poziva Ministarstvo ekonomije odobrava finansijsku pomoć do 50% ukupnih opravdanih troškova, odnosno do 65% za klastere iz manje razvijenih jedinica lokalne samouprave, i to u iznosu najviše do 15.000 eura po jednom projektu.