Najava: Prezentacija IPARD javnog poziva za preradu u Tehnopolisu

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja predstaviće sjutra, 07.05. u Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis uslove, kriterijume i mogućnosti za podršku investicijama kroz IPARD javni poziv namijenjen prerađivačkom sektoru.

Privrednici, kooperative i zainteresovane strane sa područja ove opštine biće u prilici da se detaljnije upoznaju sa mogućnostima i načinom ostvarivanja podrške koju kroz objavljeni javni poziv za dodjelu podrške za investicije u preradu i marketing poljoprivrednih i ribljih proizvoda, kroz IPARD program.

Info kampanja će se nastaviti narednih dana u ostalim opštinama.

Kroz IPARD poziv, koji se odnosi na preradu, a koji je objavljen 13. aprila, zainteresovani mogu konkurisati sa projektima čiji prihvatljivi troškovi iznose od 40.000€ do 1.500.000€, dok podrška iznosi do 50% prihvatljivih troškova. Dodatna sredstva podrške od 10% mogu se dodijeliti za dio prihvatljivih/odobrenih troškova koji se odnosi na upravljanje otpadom, nusproizvodima, prečišćavanje otpadnih voda i iskorišćavanje otpada. Podrška se dobija nakon što se realizuje cjelokupna investicija.

Predmet investicije može biti izgradnja, rekonstrukcija ili opremanje objekata za prijem i preradu, nabavka opreme, mehanizacije, uređenje infrastrukture na proizvodnoj jedinici, investicije u izgradnju, rekonstrukciju ili opremanje postrojenja za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora, uvođenje sistema bezbjednosti hrane i upravljanje kvalitetom proizvoda.

Prezentacija će se održati u Multimedijalnoj sali IPC Tehnopolis sa početkom u 14 časova.