NAJAVA: Prezentacija koncepta Crowd Funding-a i projekta CROWDfunding to mainSTREAM innovation

IPC Tehnopolis organizuje sjutra sa početkom u 11 časova prezentaciju koncepta grupnog finansiranja (crowd funding-a) sa primjerima kampanja iz Crne Gore. Takođe, biće prezentiran i projekat CROWDfunding to mainSTREAM innovation na kojem je Tehnopolis partner, a koji je finansiran od strane Evropskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) kroz program „INTERREG DANUBE 2014-2020”.

Prezentacije će imati mr Radivoje Drobnjak – menadžer za razvoj u kompaniji Montimprex i Đorđije Brkuljan – programski menadžer IPC Tehnopolis.

Grupno finansiranje, odnosno Crowdfunding, je način prikupljanja novca od brojnih donatora za određeni projekat (ideja za pokretanje biznisa) ili određeni cilj. Preciznije rečeno, crowdfunding predstavlja proces traženja javnih donatora za dobijanje početnog kapitala u svrhu finansiranja novih poduhvata. Dakle, uz finansijsku funkciju prikupljanja sredstava, on obuhvata izgradnju zajednice donatora/ljudi koji pomažu s istim krajnjim ciljem – da se finansira ciljani projekat koji je često ideja za pokretanje ili osnaživanje postojećeg biznisa.

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju ovom događaju, a naročito one koji žele da na ovaj način započnu finansiranje svojih ideja.