Održan drugi sastanak CODE projektnog upravljačkog tima u Mostaru

Predstavnici Tehnopolisa Đorđije Brkuljan – programski menadžer, Aleksandar Janičić – projekt menadžer i Aleksandra Mrkaić – marketing asistentkinja, prisustvovali su danas drugom sastanku Projektnog upravljačkog tima na projektu “CODE – saradnja i razvoj prekograničnog poslovnog okruženja” u INTERA Tehnološkom Parku u Mostaru.

Osim predstavnika Tehnopolisa, sastanku su prisustvovali i predstavnici Agencije za razvoj Zadarske Županije – ZADRA NOVA, Zaklade za inovacijski i tehnološki razvitak – INTERA i Javnog preduzeća “Biznis inovacije i tehnologije” d.o.o. Tuzla.

Tokom sastanka, svi projektni partneri su predstavili aktivnosti koje su do sada realizovali, nakon čega je uslijedila analiza planiranih aktivnosti za naredni period. Dodatno, utvrđen je i komunikacijski plan, kao i dalji koraci u razvoju digitalne kampanje, koji će prethoditi otvaranju CODE hub-ova u gradovima projektnih partnera.

Projekat CODE je podržan kroz Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme Croatia-Bosnia and Herzegovina-Montenegro 2014-2020, a u cilju poboljšanja poslovne infrastrukture i usluga za podršku inovacijama i aktivnosti klastera, te poboljšanja start-up okruženja u pograničnom području.