Održan follow up sastanak za učesnice ljetnje škole „Kako postati uspješna preduzetnica u Evropi“

Follow up sastanak za učesnice ljetnje škole „Kako postati uspješna preduzetnica u Evropi“ i njihove roditelje održan je danas u Tehnopolisu.

Ispred Tehnopolisa, učesnicama se na učešću i vrijednom radu zahvalio menadžer za upravljanje projektima i unapređenje preduzetništva, Aleksandar Janičić. Tokom sastanka učesnice su prenijele svoje utiske o organizaciji i programu, te izdvojile šta im se najviše svidjelo tokom trajanja škole. Iako su naše učesnice bile najmlađe u grupi, uspjele su da se istaknu u radu  u grupama i daju svoj doprinos tokom interaktivnih radionica. Istakle su svoje zadovoljstvo kako organizacijom, tako i realizovanim programom ljetnje škole i izrazile želju za učestvovanjem i u narednim planiranim aktivnostima.

Njih jedanaest sa još 30 djevojaka iz Budve, Mostara i Banja Luke uspješno je završilo desetodnevnu školu tokom koje su učile o ženskom preduzetništvu, Canvas biznis modelu i blockchain tehnologijama. Domaćin škole je bila VEDOMA – Zavod za razvoj znanja i preduzetništva iz Slovenije.

Ljetnja škola je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Podrška mladim ženama iz BiH i Crne Gore u preduzetništvu, zapošljavanju i liderstvu u oblasti informacionih tehnologija“ (FY4ICT). Projekat se realizuje u okviru ERASMUS + programa i ima za cilj da edukuje i  motiviše mlade žene iz BiH i Crne Gore da započnu svoju karijeru podstičući preduzetnički duh u IT-u kroz razmjenu najboljih praksi i mobilnosti za neformalno učenje u saradnji sa iskusnim partnerskim institucijama iz Evropske unije.