Održan info dan za mlade preduzetnice – Kako postati uspješna preduzetnica u Evropi

Info dan povodom Ljetnje škole „Kako postati uspješna preduzetnica u Evropi“ juče je realizovan u IPC Tehnopolis kao dio projekta “Podrška mladim ženama iz BiH i Crne Gore u preduzetništvu, zapošljavanju i liderstvu u IT-u – FY4ICT”. Tokom događaja je naš tim za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva razgovarao sa učenicama srednjih škola iz Nikšića koje su odabrane da učestvuju u Ljetnjoj školi, njihovim roditeljima i predstavnicima škola iz kojih dolaze, kako bi ih upoznali sa detaljima puta i boravka u Sloveniji.

Ljetnja škola će biti realizovana od 10. do 20. jula u Mariboru, a njen domaćin će biti VEDOMA – Zavod za razvoj znanja i preduzetništva, koji će za učesnice organizovati niz radionica i posjeta primjerima dobre prakse u poslovanju, liderstvu i IT sektoru. Tokom trajanja škole, učesnice će učiti o ženskom preduzetništvu, Canvas biznis modelu, menadžmentu, blockchain tehnologijama i srodnim temama, a sve kroz interaktivne radionice i primjere uspješnih preduzetnika i kompanija iz Slovenije.

Deset učenica Gimnazije „Stojan Cerović“, Prve srednje stručne škole i Ekonomsko-ugostiteljske škole iz Nikšića su odabrane da učestvuju u Ljetnjoj školi, zajedno sa još 30 djevojaka iz Budve, Banja Luke i Mostara. Jasmina Mučalica, asistentkinja na projektnim aktivnostima u IPC Tehnopolisu će biti voditeljka puta za djevojke iz Nikšića.

Ljetnja škola je dio projekta “Podrška mladim ženama iz BiH i Crne Gore u preduzetništvu, zapošljavanju i liderstvu u IT-u – FY4ICT” koji se realizuje u okviru Erasmus+ programa. Cilj projekta je da edukuje i motiviše mlade žene iz BiH i Crne Gore da započnu svoju karijeru podstičući preduzetnički duh u IT-u kroz razmjenu najboljih praksi i mobilnost za neformalno učenje u saradnji sa iskusnim partnerskim institucijama iz Evropske unije.