Održan Kliker info dan za roditelje: Od vikenda počinje kurs programiranja za najmlađe

Info dan za roditelje povodom početka Kliker obuka programiranja za djecu održan je večeras u Tehnopolisu.

Vanja Zorić Šundić, pomoćnica direktora u Tehnopolisu, zajedno sa predavačima Amrom Garčević i Milkom Dedić uputila je roditelje i mališane koji će pohađati obuku u detalje koji se tiču programa i sadržaja nastupajućih radionica.

Počevši od ovog vikenda, djeca će u naredna dva mjeseca imati priliku da pohađaju dva kursa: Scratch i AppInventor, kao i da se oprobaju u izradi interaktivnih animacija, aplikacija i video igara.

Koristeći Scratch, kroz učenje principa programiranja kod djece se podstiče radoznalost, logika, kreativno razmišljanje, rješavanje problema, sistematsko i analitičko razmišljanje i pravljenje sistema iz pojedinačnih djelova.

AppInventor je najpopularnija i najkvalitetnija platforma za uvođenje djece u svijet programiranja aplikacija za mobilni telefon. Na ovom programu djeca će učiti kako mogu praviti svoje aplikacije, dok rade konkretne zanimljive projekte, uče osnovne pojmove iz domena programiranja, a pritom razvijaju logiku i vještine rješavanja problema i kritičkog razmišljanja.

Kliker obuke programiranja za djecu sprovode se u saradnji sa Kliker IT Centrom za decu iz Beograda, sa kojim je Tehnopolis nedavno potpisao ekskluzivni ugovor o partnerstvu sa ciljem kreiranja inovativnog i interaktivnog načina učenja kompjuterskog programiranja i robotike za djecu po metodama nastalim na najprestižnijem Američkom tehnološkom institutu.