Održan radni doručak sa predstavnicima medija

Projektni tim IPC  Tehnopolis  danas je organizovao radni doručak sa novinarima u cilju razgovora o saradnji između Tehnopolisa i njihovih medijskih kuća, kao i najave predstojećeg otvaranja prvog coworking prostora u Nikšiću, CODE haba, u četvrtak, 10.maja.

Prisutni novinari su bili u prilici da se informišu o projektu u okviru kojeg će ovaj coworking prostor biti otvoren, kao i o nastupajućim aktivnostima i potencijalnim korisnicima ovog haba.

CODE Hub Nikšić biće namijenjen prije svega timovima sa poslovnim idejama, startapovima, IT preduzećima i stručnjacima, ali i pojedincima, studentima, freelancer-ima, digitalnim nomadima i turistima. Prema riječima menadžera za upravljanje projektnim aktivnostima i razvoj preduzetništva, Aleksandra Janičića, sam prostor je urađen po ugledu na globalno poznate coworking prostore, pa će pored mjesta za rad korisnici imati i propratne sadržaje kao što su konferencijske sale, prostori za odmor i rekreaciju i kuhinju.

Coworking prostor će imati različite vidove ponude, za ljude koji žele da stalno rade u okviru tog prostora, ili one koji žele da rade samo u određenim terminima, kao i za one koji žele da provedu samo par sati u samom prostoru.

Nakon razgovora, novinari su obišli prostorije u kojima će budući korisnici CODE haba boraviti.

Čitava priča rezultat je projekta “CODE – Cooperation for Development of Cross Border Business Enviroment“ koji finansira Evropska unija, a pored nikšićkog Tehnopolisa na realizaciji identičnih coworking prostora rade i partneri iz Zadra, Mostara i Tuzle.

Projekat CODE – Cooperation for Development of Cross Border Business Enviroment dio je Programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020. Ukupna vrijednost projekta je 883.555,54 EUR-a od čega je za sufinansiranje izdvojeno 85%. Nosilac projekta je grad Zadar za inovacijski i tehnološki razvoj INTERA iz Mostara, IPC Tehnopolis, kao i agencija za regionalni razvoj ZADRA NOVA iz Zadra.

Ispred IPC Tehnopolis medijima su se obratili: Đorđije Brkuljan, menadžer za upravljanje programskim aktivnostima i razvoj preduzetništva, Aleksandar Janičić, menadžer za upravljanje projektnim aktivnostima i razvoj preduzetništva i Miljana Peković, asistentkinja na projektnim aktivnostima.