Održan trening za potencijalne korisnike crowdfunding-a

U Tehnopolisu je održan četvrti dan treninga za potencijalne korisnike alternativnih izvora finansiranja, s fokusom na crowdfunding.

Učesnici su bili u prilici da steknu uvid u pokretanje crowdfunding projekata, osnovne pitching i marketing vještine, kao i vrste platformi za alternativno finansiranje koje su im predstavili Aleksandar Janičić, menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva u IPC Tehnopolis, i Jasmina Mučalica, asistentkinja na projektnim aktivnostima.

Tokom višednevnog treninga, učesnici su stekli znanje i vještine za uspostavljanje novih i razvoj postojećih modela podrške startapovima i malim i srednjim preduzećima zainteresovanim za alternativno finansiranje u korist razvoja crnogorskog privrednog ekosistema.

Obuke se održavaju u okviru projekta CROWDfunding to mainSTREAM innovation – CrowdStream na kom je Tehnopolis partner, a čiji je cilj poboljšanje efikasnosti javne/privatne poslovne podrške inovativnim preduzećima za pristup kvalitativnom alternativnom načinu finansiranja (crowdfunding) radi podsticanja razvoja potencijala za inovacije u dunavskoj regiji. Projekat je kofinansiran od strane Evropske unije kroz Interreg Danube Transnational Programme.