Održana prezentacija projekta FY4ICT

Projekt menadžer IPC Tehnopolis Aleksandar Janičić i projekt asistentkinja Miljana Peković danas su u Tehnopolisu prezentovali projekat “Podrška mladim ženama iz BiH i Crne Gore u preduzetništvu, zapošljavanju i liderstvu u IT-u”.

Projekt asistentkinja Miljana Peković predstavila je učesnicima ključne aktivnosti na projektu, koje podrazumijevaju: tri dvodnevne radionice za razvoj preduzetničkog duha i IT vještina u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, dvije desetodnevne razmjene u Sloveniji u Bugarskoj radi upoznavanja sa primjerima prakse uspješnih institucija iz EU, regionalni samit Žene&Djevojke u BiH i CG – Go Digital i Woman4ICTHub@WB – Regionalni preduzetnički centar za žene u IT-u.

Događaju su prisustvovale potencijalne učesnice i predstavnice srednjih škola iz Nikšića koje će biti uključene u implementaciju projekta.

Projekat FY4ICT ima za cilj da edukuje i motiviše mlade žene iz BiH i Crne Gore da započnu svoju karijeru podstičući preduzetnički duh u IT-u kroz razmjenu najboljih praksi i mobilnost za neformalno učenje u saradnji sa iskusnim partnerskim institucijama iz Evropske Unije, a sprovodi se u sklopu programa Erasmus + i finansiran je sredstvima Evropske Unije.

Nosilac projekta je INTERA Tehnološki park, a sprovodi se u saradnji sa Inovaciono preduzetničkim centrom Tehnopolis, Opštinom Budva,  Institutom savremenih tehnologija iz Podgorice, Inovacionim centrom iz Banja Luke,  Bugarskim centrom za žene u tehnologiji i VEDOMA Zavodom za razvoj znanja i preduzetništva.