Osnovci predstavili biznis ideje i postali mladi preduzetnici Tehnopolisa

Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis u saradnji sa osnovnom školom „Milija Nikčević“ danas je organizovao interaktivnu radionicu za najmlađe preduzetnike.

Izvršni direktor IPC Tehnopolis, Ratko Bataković, pozdravio je mlade posjetioce i zajedno sa kolegama ih poveo u obilazak objekta. Tokom obilaska osnovci su posjetili kancelarije, laboratorije, data centar i upoznali se sa načinom rada i aktivnostima koje se svakodnevno realizuju.

Nakon toga, osnivač kompanije Fontis Sol, Veselin Vučurović održao je kratku prezentaciju đacima o tome šta je i kako se koristi solarna energija i šta to predstavlja zelena gradnja.

Poslije upoznavanja sa načinima upotrebe Sunčeve energije, učenici su upućeni u Multimedijalnu salu, gdje im je gospodin Bataković objasnio šta je to Tehnopolis, šta znači preduzetništvo i biznis ideja, kao i šta jedna osoba treba da uradi da bi uspješno razvila svoju ideju uz pomoć Tehnopolisa.

Uslijedilo je pisanje raznovrsnih biznis ideja, od zlatara, krojača, pa do proizvođača električnih automobila, aktivista za zaštitu životne sredine, sve do direktora Tehnopolisa.

Nakon što su im ideje odobrene od strane stručne komisije Tehnopolisa, koju su činile koleginice Jelena Gagović, menadžerka za turizam, Jelena Đedović, menadžerka biznis inkubatora,Vanja Zorić-Šundić, menadžerka finansija i Aleksandra Mrkaić, marketing menadžerka, svi učesnici su dobili počasne članske karte za mlade preduzetnike Tehnopolisa.