Otvoren poziv za prijave na prvi mejkerski hakaTON u Crnoj Gori!

Ukoliko si mladi programer, dizajner, arhitekta, likovni umjetnik, srednjoškolac, student ili pripadaš nekoj drugoj vrsti kreativaca i želiš da se takmičiš zajedno sa svojim timom kako bi kreirali zvanični suvenir Nikšića, ovo je prilika za tebe!

Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis po prvi put u Crnoj Gori organizuje međugeneracijski mejkerski hakaTON pod nazivom „Kreiraj uspomenu na naš grad“, čija je tema izrada zvaničnog suvenira grada Nikšića.

Hakaton će biti održan u periodu od 30. maja do 01. juna 2019. godine u prostorijama IPC Tehnopolis i trajaće 48h. Događaj se organizuje kako bi se na inovativan način kreirao zvaničan suvenir grada koristeći se novim tehnologijama, sa posebnim fokusom na 3D modelovanje i štampu.

Da bi se prijavili, potrebno je da timovi, koje čini od 3 do 6 osoba, a koji imaju između 15 i 40 godina, pošalju prijavu na email adresu: hakaton.tehnopolis@gmail.com najkasnije do 20. maja. U mailu napišite: ime vašeg tima i kratku prezentaciju tima (imena i prezimena, godište, kontakti i uloge u timu).

Koja su pravila hakaTON-a? Nakon turističkog obilaska grada, počinje hakaton i traje 48h, od čega se tokom poslednjih 6h štampa model suvenira na 3D printeru. Timovi u radu mogu koristiti programe za crtanje u kojima inače rade, ali se podstiče izrada u programima za 3D modelovanje. Izbor tehnologija nije ograničen, te je stoga moguće praviti kombinacije 3D modelovanja i aplikacija. Takođe, tokom trajanja hakatona biće prisutni i mentori iz različitih oblasti, koji će svojom ekspertizom pomagati timovima u realizaciji projekata i rješavanju problema. Učesnicima će biti obezbeđena hrana i osvježenje tokom trajanja hakatona, kao i zanimljiv sadržaj u pauzama među kojima će biti omogućeno korišćenje gaming sobe.

Projekti će se vrednovati po inovativnosti, funkcionalnosti, dizajnu i izvodljivosti. Nakon 48 sati, svi timovi će u trominutnom pitchu predstaviti svoje projekte stručnom žiriju.

Prijavljenim timovima biće predstavljena detaljna pravila hakatona prilikom početka takmičenja.

Ukupan nagradni fond hakatona je 5 000€!

Najbolje rješenje će postati zvanični turistički suvenir Nikšića i na taj način postaće dio uspomene svakog posjetioca našeg grada. 

Prvi mejkerski hakaton organizuje Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis u saradnji sa Opštinom Nikšić, Ministarstvom nauke i partnerima iz regiona: 3D Republika Beograd i prostor za kreativno djelovanje Deli Niš.