Počasni konzul Bertrand Thibert posjetio Tehnopolis

IPC Tehnopolis je posjetio gospodin Bertrand Thibert, počasni konzul Crne Gore u Lionu, pa je tom prilikom odrzan sastanak sa pomoćnicom direktora i finansijskom menadžerkom, Vanjom Zorić Šundić, menadžerom za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva, Aleksandrom Janičić i menadžerkom biznis inkubatora, Jelenom Đedović.

Tokom sastanka: počasni konzul Bertrand Thibert , Aleksandar Janičić, Jelena Đedović, Vanja Zorić Šundić

Pored predstavljanja aktivnosti i ostvarenih rezultata Tehnopolisa, prezentovana je i misija novooformljenog konzulata u cilju uspostavljanja saradnje između ove dvije institucije.
Jedna od tema koje su razmatrane, a koje su od posebnog značaja za rad Tehnopolisa i razvoj cijele startap zajednice Crne Gore, je mogućnost saradnje sa inkubatorima H7 i Hotel 71 iz Liona, kao i sa drugim biznis support organizacijama iz ove regije, pri čemu se otvara mogućnost odlaska crnogorakih startapova u Francusku u cilju njihovog rasta i razvoja.

Tokom sastanka: počasni konzul Bertrand Thibert , Aleksandar Janičić, Jelena Đedović, Vanja Zorić Šundić

Pored toga, definisana su i druga polja na kojima je moguće sarađivati, kao i naredne aktivnosti u cilju uspostavljanja bilateralne saradnje.
Otvaranjem počasnog konzulata naše države u Lionu u februaru ove godine, pored diplomatskih odnosa na ambasadorskom nivou, prijateljske veze između Crne Gore i Francuske dobile su novu i značajnu dimenziju.