Počela dvodnevna radionica o zaštiti ekonomskih interesa potrošača

Savjetnik za pravne i opšte poslove IPC Tehnopolis, Rade Zarubica prisustvovao je danas radionici na temu „Zaštita ekonomskih interesa potrošača u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača“ u prostorijama Uprave za inspekcijske poslove u Podgorici.

Događaj je otvorila Rada Marković, pomoćnica direktora Uprave za inspekcijske poslove i šefica Radne grupe za pregovaračko poglavlje 28.

Nakon nje, gošća iz Slovenije Andrejka Grlić je pozdravila prisutne i započela radionicu. Tema današnjeg dana je bila „Saobraznost- rješavanje slučajeva iz prakse” i „Ugovori zaključeni na daljinu – suzbijanje nelegalne trgovine“.

U okviru ove dvije teme vođena je intenzivna diskusija između inspektora i drugih služebenika koji djeluju u okviru mreže zaštite potrošača.

Gosti iz Slovenije su prezentovali svoja iskustva u praksi i zakonska rješenja koja su upoređena sa stanjem kod nas.

Radionica se nastavlja i sjutra od 8 časova, a teme sjutrašnjeg dana će biti Zaštita potrošača u slučajevima agresivne i obmanjujuće prakse, kao i u slučaju nepoštenih odredbi u ugovorima.

Radionica je organizovana u okviru bilateralne saradnje između Uprava za inspekcijske poslove Slovenije i Crne Gore u vezi 28. Pregovaračkog poglavlja.