Počela studijska posjeta Bugarskoj

Buduće mlade preduzetnice, koje su nedavno odabrane od strane IPC Tehnopolis da budu učesnice projekta  „Podrška mladim ženama iz BiH i Crne Gore u preduzetništvu, zapošljavanju i liderstvu u IT-u“ , započele su desetodnevnu studijsku posjetu Bugarskoj.

One su juče stigle u Sofiju, gdje su ostvarile prvi kontakt sa organizatorima, predavačima kao i sa drugim učesnicama. Ovih dana učestvovaće na setu radionica pod nazivom „Enchancing competitiveness of the Bulgarian and the EU economy through development of modern and working skills in the ICT/entrepreneurship sector“. Već danas su sudjelovale u radionici koja je usmjerena na bolje upoznavanje učesnica kroz igrice, predstavljanje programa studijske posjete, razvoj ličnog profila i lične vizije njih kao preduzetnica. Osim toga, one će takođe biti u prilici da sem učenja posjete veliki broj znamenitosti, a za sjutra su planirane dvije aktivnosti: obilazak Plovdiva, najstarijeg živog grada u Evropi, kao i posjeta coworking prostoru BizLabs.

Cilj projekta FY4ICT je edukacija i motivacija mladih djevojaka sa prostora Bosne i Hercegovine i Crne Gore da započnu svoju karijeru u ICT sektoru. Nosilac ovog projekta je INTERA Tehnološki Park, a partneri su: IPC Tehnopolis, Institut savremenih tehnologija Crne Gore, Opština Budva, Inovacioni centar Banja Luka, Bugarski centar za žene u tehnologiji  i Vedoma- Zavod za razvoj znanja i preduzetništva Slovenija. Projekat je finansiran sredstvima Evropske unije kroz program Erasmus +.