Počele prijave za program “Coca Cola – Podrška mladima”

Kompanija Coca-Cola HBC pokrenula je, u svih 28 zemalja u kojim posluje, program „Coca-Cola podrška mladima“, čiji je Tehnopolis partner na nivou Opštine Nikšić, u cilju podrške i motivacije mladima da nađu posao. Program se realizuje i u Crnoj Gori, a nezaposleni mladi koji imaju između 18 i 30 godina mogu se prijaviti popunjavanjem formulara na sajtu www.coca-colapodrskamladima.me do 27. oktobra.

Ove godine program „Coca-Cola podrška mladima“ biće realizovan u dvije opštine – Nikšiću i Beranama, a šansu da se kroz edukaciju osnaže za građenje karijere dobiće 70 mladih.

U kompaniji su prepoznali da je nezaposlenost jedan od ključnih izazova sa kojim se suočavaju mladi, ali i ekonomije širom svijeta. Mladi često ne mogu da se snađu na tržištu rada, jer poslodavci očekuju prethodno radno iskustvo ili vještine koje se mogu steći samo na poslu.

Kroz trodnevne radionice koje će voditi sertifikovani predavači i treneri, učesnici „Coca-Cola podrška mladima“ steći će znanje i iskustvo koje će im povećati šanse za pronalaženje radnog mjesta. Sadržaj radionica biće kombinacija teorijskog predavanja, iskustvenog učenja, učenja kroz diskusiju i rad na primjerima. Radionice će biti održane u Nikšiću (dvije radionice) i Beranama (jedna radionica). Radionice u oba grada ugostiće centri koji su prepoznati kod mladih ljudi kao mjesta pokretanja i realizacije dobrih ideja, umrežavanja i razvoja preduzetničkih aktivnosti.

Prvi dio edukacije vezan je za razvoj ličnih vještina. Šta je to asertivnost, koliki je značaj davanja povratne informacije, karakteristike verbalne i neverbalne komunikacije, samo su neke od tema koje su obuhvaćene radionicama.

Drugi dio podrazumijeva sticanje praktičnog iskustva, gdje će učesnici imati priliku da steknu osnovne poslovne vještine, neophodne za buduće zaposlenje. Naučiće da kreiraju biznis plan, saznaće više o upravljanju projektima, vještinama prodaje i svemu ostalom što je potrebno da bi uspješno obavljali budući posao.

Osim toga, organizatori su pripremili i online platformu, gdje će svi učesnici, kroz forme online predavanja, prezentacije i komunikaciju sa mentorima, moći da nastave edukaciju.

U programu će kao mentori učestvovati i zaposleni kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora, koji će prenijeti svoje znanje i bogato iskustvo učesnicima.

Partneri na projektu su Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Zavod za zapošljavanje, opštine Nikšić i Berane, lokalne službe Zavoda za zapošljavanje u ovim gradovima, kao i Tehnopolis i Regionalni centar Berane, u čijim prostorijama će biti održane radionice.

Prva radionica u Nikšiću biće održana od 30. oktobra do 1. novembra, u Beranama u periodu 8-10. novembar, dok će druga radionica u Nikšiću biti realizovana u periodu 27-29. novembar.

Više informacija o projektu na sajtu: www.coca-colapodrskamladima.me