Počeo drugi ciklus obuka u okviru programa “Uspostavljanje i promocija mentoring usluga za mala i srednja preduzeća u zemljama Zapadnog Balkana – Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori”

Drugi ciklus obuka u okviru programa “Uspostavljanje i promocija mentoring usluga za mala i srednja preduzeća u zemljama Zapadnog Balkana-Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori” počeo je danas u Zavodu za školstvo u Podgorici. Ispred Tehnopolisa obuci prisustvuju pomoćnica direktora Vanja Zorić Šundić i asistentkinja na projektnim aktivnostima, Miljana Peković.

Tokom prvog dana obuke, učesnici su bili u prilici da se bliže upoznaju sa osnovnim vještinama komunikacije.

U narednim danima slijede još tri modula koji će se fokusirati na proizvodni menadžment, mentoring za postojeća preduzeća i mentoring za startap preduzeća.

Učešće predstavnika IPC Tehnopolis u ovom programu ima višestruki značaj, ne samo zbog mogućnosti pružanja ove vrste usluge u budućem periodu, već i zbog unapređenja kapaciteta Tehnopolisa za podršku svojim stanarima.

Obuku je organizovalo Ministarstvo ekonomije u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju u cilju podržavanja nesmetanog razvoja i smanjenja broja neuspješnih preduzeća i preduzetnika.

Treninge sprovode sertifikovani mentori regionalnih agencija iz Srbije.