Počeo trening za business support organizacije s fokusom na crowdfunding

U Tehnopolisu je danas održan prvi dan treninga za predstavnike institucija i organizacija koje podržavaju razvoj poslovanja u Crnoj Gori u cilju unapređenja kapaciteta za podršku korisnicima koji traže alternativne izvore finansiranja, s fokusom na crowdfunding.

Prvog dana treninga učesnici su bili u prilici da se bolje upoznaju sa osnovnim principima i načelima crowdfunding-a, karakteristikama tržišta i prilikama za investiranje, kao i učesnicima u ovom procesu, koje su im predstavili Aleksandar Janičić, menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva u IPC Tehnopolis, i Jasmina Mučalica, asistentkinja na projektnim aktivnostima.

Dodatno, učesnici su stekli znanje i vještine za uspostavljanje novih i razvoj postojećih modela podrške startapovima i malim i srednjim preduzećima zainteresovanim za alternativno finansiranje u korist razvoja crnogorskog privrednog ekosistema.

Obuke se održavaju u okviru projekta CROWDfunding to mainSTREAM innovation – CrowdStream na kom je Tehnopolis partner, a čiji je cilj poboljšanje efikasnosti javne/privatne poslovne podrške inovativnim preduzećima za pristup kvalitativnom alternativnom načinu finansiranja (crowdfunding) radi podsticanja razvoja potencijala za inovacije u dunavskoj regiji. Projekat je kofinansiran od strane Evropske unije kroz Interreg Danube Transnational Programme.