Potpredsjednik Vlade Milutin Simović prilikom radne posjete Nikšiću predstaviće IPARD poziv za podršku prerađivačkom sektoru

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović sa saradnicima, boraviće u petak, 13. aprila, u radnoj posjeti opštini Nikšić. Prilikom posjete u Tehnopolisu će biti održana prezentacija IPARD javnog poziva za dodjelu bespovratne podrške preradi u sektoru poljoprivrede. Osim potpredsjednika Simovića, potencijalnim korisnicima IPARD podrške za preradu obratiće se i predstavnik Delegacije EU u Crnoj Gori.

U nastavku posjete Nikšiću, potpredsjednik Simović, zajedno sa predsjednicima opština Nikšić i Danilovgrad, Veselinom Grbovićem i Branislavom Đuranovićem uručiće poljoprivrednim proizvođačima iz te dvije opštine rješenja o dodjeli podrške koju su ostvarili po javnim pozivima za kupovinu mehanizacije i unapređenje kvaliteta sirovog mlijeka, kroz Agrobudžet za 2018. godinu.

Takođe, prisutnim poljoprivrednim proizvođačima biće prezentiran Program podrške Abu Dabi Fonda razvoju poljoprivrede Crne Gore (ADMAS) koji se realizuje po novom pristupu po kojem je implementaciona jedinica Investiciono – razvojni fond. Tim povodom, prisutnima će se obratiti i predsjednik Odbora direktora IRF-a Zoran Vukčević.

Prezentacija IPARD javnog poziva za preradu održaće se u Multimedijalnoj sali IPC Tehnopolis sa početkom u 12 časova.