Predstavnica Tehnopolisa boravila u radnoj posjeti Kini

Na poziv Instituta „Konfucije“ predstavnica IPC Tehnopolis Vanja Zorić Šundić boravila je u višednevnoj posjeti Kini kao dio crnogorske delegacije.

Tokom višednevnog boravka, između ostalih aktivnosti, u fokusu su bile posjete Changshai Univerzitetu nauke i tehnologije i međunarodnoj naučno-tehnološkoj platformi u okviru Changsha High Tech zone.

Tokom posjete Changshai Univerzitetu, delegacija je obišla Koledž energetskog inženjeringa, Istorijski muzej Univerziteta, Studentski kreativni centar i Koledž automotive i mehaničkog inženjeringa.

U Changsha High Tech zoni, prilikom obilaska međunarodne naučno-tehnološke platforme, u žiži interesovanja bili su primjeri dobre prakse, inovacije i mehanizmi jačanja startap zajednice koji se koriste u Kini.

Utvrđene su mogućnosti saradnje između Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis i ove institucije, kao i prilika da Tehnopolis, pored 18 drugih zemalja (SAD, Njemačka, Rusija, Koreja, Indija, Španija, Pakistan, Malezija, Švedska, Tajland, Japan, Tajvan, Hong Kong, Makao), dobije šansu za besplatan boravak i kancelariju u prostorijama International Science & Technology Business platforme.