Predstavnici Tehnopolisa na Interreg IPA HR-BiH-CG projektnoj klinici na Cetinju

Predstavnici Tehnopolisa – Aleksandar Janičić, menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva i Miljana Peković, asistentkinja na projektnim aktivnostima prisustvovali su danas projektnoj klinici na Cetinju u okviru drugog projektnog poziva za Interreg IPA Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Događaju prisustvuju predstavnici Zajedničkih sekretarijata iz sve tri zemlje, kao i predstavnici Upravljačkog tijela programa, Kancelarije za evropske integracije i Ministarstva finansija Crne Gore.

Projektnu kliniku na Cetinju je organizovalo Upravljačko tijelo, u saradnji sa Nacionalnim tijelom Programa u Crnoj Gori – Kancelarijom za evropske integracije Vlade Crne Gore, u cilju pružanja detaljnih informacija i praktičnih savjeta za pripremu i podnošenje predloga projekta u okviru Drugog poziva Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020.

Prioritetne ose Programa su:

1 – Poboljšanje kvaliteta usluga u javnom zdravstvu i sektoru socijalne zaštite;

2 – Zaštita životne sredine i prirode, poboljšanje prevencije rizika i promovisanje održive energije i energetske efikasnosti;

3 – Doprinos razvoju turizma i očuvanja kulturnog i prirodnog nasljeđa;

4 – Jačanje konkurentnosti i razvoj poslovnog ambijenta u programskom području.

Ukupan iznos koji je opredijeljen za Drugi poziv za dostavljanje predloga projekata iznosi 25.966.626,00 EUR, od čega 22.579.675,00 EUR predstavlja kofinansiranje EU, a 3.386.951,00 EUR predstavlja nacionalno kofinansiranje.

Kroz prvi poziv za Interreg IPA Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis implementira projekat CODE.