Predstavnici Tehnopolisa na kick off sastanku Erasmus+ projekata izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju (CBHE)

Danas je u Rektoratu Univerziteta Crne Gore održan kick off sastanak Erasmus+ projekata izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju (CBHE) odobrenih u okviru konkursnog roka za 2019. godinu.

Ispred IPC Tehnopolis, koji je neakademski partner na projektima “Vitalising ICT Relevance in agricultural learning” i “Sustainable development of BLUE economies through higher education and innovation in Western Balkan Countries”, sastanku su prisustvovali Aleksandar Janičić, menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva i Đorđije Brkuljan, menadžer za upravljanje programskim aktivnostima i razvoj preduzetništva.

Sastanak je okupio predstavnike ustanova visokog obrazovanja koji učestvuju u projektima, kao i neakademske partnere, kako bi se omogućilo upoznavanje sa projektima prije početka same implementacije, ali i otvorila diskusija o mogućim izazovima i preprekama za njihovu realizaciju.

Na njemu je bilo riječi o finansijskim pravilima koja se odnose na pomenutu generaciju projekata, odnosno o projektnom i finansijskom menadžmentu istih. Takođe su po prvi put bili predstavljeni ciljevi i očekivani rezultati projekata i istovremeno definisani koraci koji su važni kako bi se olakšala njihova dalja implementacija.