Predstavnici Tehnopolisa na konferenciji povodom drugog Interreg IPA CBC HR-BiH-MNE poziva u Trebinju

Konferencija povodom objave drugog poziva za podnošenje projektnih prijedloga, u okviru Interreg IPA CBC Programa Hrvatska-BiH-Crna Gora 2014 – 2020., održava se danas u Trebinju. Ispred Tehnopolisa konferenciji prisustvuju Aleksandar Janičić, menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva i Đorđije Brkuljan, menadžer za upravljanje programskim aktivnostima i razvoj preduzetništva. Na konferenciji je prezentovan Interreg IPA program, detalji drugog poziva za predaju projektnih prijedloga, kao i primjeri dobre prakse iz prethodnog poziva.

Pored predstavnika Tehnopolisa, na konferenciji učestvuje preko 200 potencijalnih aplikanata predstavnika ministarstava, opština, javnih preduzeća, organizacija za regionalni razvoj, obrazovnih i institucija kulture, kao i organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH i Crne Gore.

Predstavnici Tehnopolisa su dodatno iskoristili učešće na konferenciji kako bi održali sastanke sa više projektnih partnera iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine i kako bi razgovarali o budućim projektnim predlozima. Tom prilikom oni su održali sastanke sa predstavnicima Hrvatske Gospodarske Komore, Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije – SIMORA, Regionalne razvojne agencije za ekonomski razvoj -REDAH, Intere, opštine Tivat.

Potencijalnim aplikantima su se obratili predstavnici Upravljačkog tijela, te nacionalnih tijela iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Drugi poziv za podnošenje projektnih prijedloga fokusiran je na jačanje konkurentnosti i razvoj poslovnog okruženja u programskoj oblasti, unapređenje usluga u sektoru zdravstva i socijalne zaštite, zaštitu životne sredine i promociju obnovljive energije, doprinos razvoju turizma i zaštitu naslijeđa kulture u programskom području koje obuhvata 12 županija u Hrvatskoj, 109 opština i distrikt Brčko u BiH i 10 opština u Crnoj Gori.

Konferenciju zajednički organizuju Upravljačko tijelo i zajedničko tajništvo Programa, Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske u saradnji sa nacionalnim tijelima tri države učesnice Programa, Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU Republike Hrvatske, Direkcijom za evropske integracije BiH i Kabinetom premijera Crne Gore – Kancelarija za evropske integracije.