Princ Nikola Petrović Njegoš danas u posjeti Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis

Izvršni direktor Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis Ratko Bataković sa svojim saradnicima danas je u IPC Tehnopolis ugostio princa Nikolu Petrovića Njegoša. G-din Bataković je ovom prilikom predstavio misiju i svrhu osnivanja Tehnopolisa, trenutne aktivnosti, mjere podrške kao i kapacitete kojima ova institucija raspolaže.

Radna atmosfera koju je princ zatekao u Tehnopolisu podstakla ga je na razgovor o aktivnostima koje Fondacija Petrović Njegoš sprovodi. Brzo se došlo do zaključka da je širok spektar oblasti zajedničkog interesovanja I mogućnosti otpočinjanja eventualne saradnje: ekologije, razvoja preduzetništva, poljoprivrede, organizacije edukativnih radionica… Konkretno je dogovoreno zajedničko angažovanje u realizaciji projekta pružanja podrške mladim preduzetnicima da se vizuelno identifikuju, obzirom na važnost vizuelnog identiteta, neophodnost prepoznatljivosti i vidljivosti u odnosu na konkurenciju, vrijednost, autentičnost brenda i njegov doživljaj i uticaj na psihologiju potrošača. Dogovoreni su i prvi koraci u sprovođenju pomenutih aktivnosti.

Posvećenost i želja za pružanjem pomoći razvoju preduzetništva, kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou, brzo su se pokazali kao zajednički interes Fondacije Petrović Njegoš i IPC Tehnopolis. Dogovoreno je da, pored inicijalnih aktivnosti, dvije strane nastave saradnju i u drugim pomenutim oblastima.