Prva generacija Klikeraša u Tehnopolisu

Mališanima koji su u prethodna dva mjeseca pohađali obuku „Uključi kliker i programiraj“ večeras su u Tehnopolisu svečano dodijeljeni sertifikati za uspješno završen kurs. Pored sertifikata, oni su ovom prilikom upisani u Klub mladih preduzetnika Tehnopolisa!

Dodjeli su prisustvovali roditelji, kojima su djeca pažljivo predstavila aplikacije koje su kreirali i koristili tokom kursa, nakon čega su i roditelji imali priliku da se oprobaju u svijetu video igara.

„Za većinu djece ovo je bio prvi dodir sa programiranjem“, rekla je Amra Garčević koja je vodila kurs Scratch. “Nadamo da će u budućnosti biti još obuka koje će djeci približiti računare i programiranje i da će djeca naučiti pravilno da provode vrijeme ispred računara, kao i da će svoje interesovanje kanalisati i koristiti na pravi način“.

Dio kursa za programiranje aplikacija, App Inventor, vodila je Milka Dedeić.

I budući mladi programeri su iskazali zadovoljstvo naučenim.

„Obuka mi se mnogo dopala. Mislim da je bolje da stvorimo igricu nego da ih samo igramo po čitav dan“, rekao je jedan od učesnika, Aleksa Radulović. „Preporučio bih obuku svakom svom drugu jer vjerujem da je lijepo znati barem osnove programiranja i zato što vjerujem da će mi se ovo kasnije isplatiti“.

„Naučio sam puno stvari, npr. kako da pravim neke igrice. Baš mi se svidjelo i volio bih da se ovo ponovi i sledeće godine“, rekao nam je Miloš Burić.

„Naučio sam puno toga o programiranju i jedva čekam ako bude opet“, poručio je Borjan Šućur.

Kliker obuke programiranja za djecu sprovode se u saradnji sa Kliker IT Centrom za decu iz Beograda i nastaviće se i naredne godine.