Sarajevo Unlimited 2018: Predstavnica Tehnopolisa jedna od govornika na panelu Hidden gems of Europe

Tehnopolis je drugi put zaredom partner Sarajevo Unlimited foruma, najvećeg foruma za inovacije, preduzetništvo i tehnologiju u regiji jugoistočne Evrope.

Ove godine, naša menadžerka biznis inkubatora, Jelena Đedović, govorila je na panelu „Hidden Gems of Europe“, gdje je predstavila aktivnosti Tehnopolisa, te govorila o crnogorskoj startap sceni. Na panelu su učestvovali i Jakov Gaješek sa Univerziteta u Ljubljani, Sara Lareta iz Spark BiH, Ante Mazgan iz Hub385 iz Hrvatske, te Visar Demiri iz SEEU Tech Park iz Makedonije.

Pored menadžerke biznis inkubatora, ispred Tehnopolisa događaju prisustvuje i Nikolina Šturanović, asistentkinja na projektnim aktivnostima.

Tema ovogodišnjeg Foruma je Inovacija i tehnološki razvoj kompetitivnih industrija u okviru zemalja jugoistočne i centralne Evrope. S tim u vezi, u okviru foruma se održava i treći, završni modul Startap Akademije, na kojoj su se uz podršku Tehnopolisa takmičila i dva crnogorska startapa – The Badger i Daktilograf, od kojih je Daktilograf ušao u finale takmičenja. Pored Daktilografa, u finalu je još jedan crnogorski startap – Marleq.

Startapovi se u toku ova tri dana nadmeću za pažnju investitora sa više od 20 startapova iz cijelog regiona, ali i za nagradu u vrijednosti od 5.000 KM. Startap Akademija se organizuje u okviru projekta “Strengthening the Startup EcoSystem in the Western Balkan Region”, koji je finansiran od strane  Regionalnog fonda za promociju spoljne trgovine – GIZ/ORF FT, a na kome je Tehnopolis jedan od partnera.

Treće izdanje “Sarajevo Unlimited foruma” koji se održava od 4-7. novembra, je dodatno atraktivno sadržajem i zbog spajanja sa inicijativom CEEC 16 + 1 (zemlje centralne i jugoistočne Evrope i NR Kine) odakle dolazi 400 stranih delegata, 60 kompanija, ali i predstavnika državnih institucija, vlada i ministarstava zaduženih za razvoj, tehnologiju, privredu, nauku i inovacije, istraživačke i naučne institucije, akademske zajednice, korporacija, tehnoloških parkova i kreativnih hubova i start-upa.