Startap vikend u Tehnopolisu

Tražiš najbrži način da procijeniš svoju biznis ideju? Želiš da upoznaš mlade kreativce i inovatore i da postaneš dio njihovog tima? Potrebni su ti stručni savjeti kako da svoju ideju pretvoriš u startup? Prijavi se za dvodnevnu “Pre-Startup” radionicu koju Tehnopolis organizuje 16. i 17. decembra u saradnji sa Digitalizuj.me!

Tokom dvodnevnog događaja, učesnici će biti u prilici da predstave svoje preduzetničke ideje koje rješavaju neki problem sa kojim su se susreli, a potom će zajedno sa stručnim mentorima pokušati da je prilagode tako da bude startap.

U nedjelju, 16. decembra, predviđen je rad sa mentorima tokom kojeg će učesnici analizirati svoje biznis ideje uz pomoć Lean Canvas modela, nakon čega će moći da se oprobaju u trominutnom pitch-ovanju.

Lean Canvas model je zamjena za klasične biznis modele od 100 stranica čije pisanje nam oduzima dragocjeno vrijeme. To je šablon za biznis plan od jedne stranice pomoću kojeg možemo razložiti naše ideje na ključne pretpostavke na brz i jednostavan način. S druge strane, odgovori na pitanja iz ovog modela pomoći će nam i da objektivnije ocijenimo kvalitet ideje i procijenimo njenu uspješnost, kao i da pripremimo pitch za investitore.

U ponedjeljak, 17. decembra za polaznike Pre-Startup radionice će biti organizovana obuka iz digitalnog marketinga, kao jednog od ključnih segmenata oglašavanja startapova na društvenim mrežama.

Dakle:

  • nedjelja, 16. novembar od 09h rad sa mentorima + pitch od 18h,
  • ponedjeljak, 17. novembar od 10h obuka iz oblasti digitalnog marketinga.

Cilj događaja je da se upoznamo i zajedničkim snagama ojačamo startap zajednicu i kulturu u Nikšiću.

Učešće je besplatno, a možete se prijaviti mejlom na jelena.tehnopolis@gmail.com. 

Pre – Startup vikend predstavlja uvod u međunarodnu konferenciju Western Balkan Startup Forum koja će se održati u Tehnopolisu 18. i 19. decembra. Konferencija ima za cilj analizu uslova za razvoj startup ekosistema na Zapadnom Balkanu i definisanje preporuka za mjere podrške za tehnološki razvoj vođen inovacijama u regionu.