Sve veće interesovanje mladih za solarnu energiju – Grupa mladih Tivćana obišla vilu Kristal

Pametnu kuću jednog od prvih stanara Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis, Veselina Vučurovića, danas je obišla grupa od 33 učenika OŠ „Drago Milović“, srednje mješovite škole „Mladost“ i Omladinskog kluba Tivat zajedno sa predstavnicima Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja Opštine Tivat.

Prošlog mjeseca njegov solarni objekat u nikšićkom Gornjem Polju, popularno nazvan „Vila Kristal“, posjetila je i grupa od 70 osnovaca iz Kotora.

Veselin Vučurović, idejni tvorac ovog specifičnog objekta i osnivač firme Fontis Sol koja je stanar Tehnopolisa već dvije godine, kaže da je veliko zadovoljstvo primijetiti da iz dana u dan raste interesovanje mladih za obnovljive izvore energije.

Učenici su zajedno sa predstavnicima Opštine Tivat posjetili niskoemisionu kuću, koja se grije sa pet solarnih kolektora koji su instalirani na krovu. Oni su imali priliku da saznaju više o ovom projektu, o samoj proizvodnji struje  na ovaj način, kao i cijenama i prilagođavanju ovog sistema uslovima u stambenim objektima.

Osnovan 2012. godine, a stanar Tehnopolisa od 2016. godine, Fontis Sol je u Tehnopolisu do sada realizovao niz prezentacija i događaja sa ciljem edukacije javnosti o benefitima korišćenja obnovljivih izvora energije.