Tehnopolis partner na novootvorenoj Mobility fund platformi za zemlje Zapadnog Balkana

Kroz projekat “Strengthening the Startup EcoSystem in the Western Balkan Region”, koji implementira GIZ, pored razvoja Startap Akademije WB6 i programa podrške izgradnji kapaciteta za preduzetničke centre, kreiran je Fond mobilnosti – Mobility fund, na kome je Tehnopolis jedan od partnera. Cilj Fonda je da omogući preduzetnicima koji su dio mreže preduzetništva i programa u njihovim matičnim zemljama, da dobiju pravo prvenstva za pristup mogućnostima u drugim zemljama Zapadnog Balkana, čime će povećati šanse za razvoj poslovanja, finansiranje i rast u čitavom regionu. Na ovaj način preduzetnici koji su povezani sa partnerskim centrima u Albaniji, BiH, Srbiji, Makedoniji i Kosovu mogu da učestvuju u preduzetničkom programu u bilo kojoj zemlji i to na programima obuke, akceleracije, boot kampovima, konferencijama, inovativnim laboratorijama itd.

Tim povodom, IPC Tehnopolis je kao jednu od mogućnosti za korišćenje sredstava ovog fonda nominovao i Međunarodnu konferenciju o alternativnim izvorima finansiranja, koja će se održati u Tehnopolisu u periodu od 18. do 19. decembra. Konferencija je fokusirana na crowdfunding, a učestvovaće predstavnici Evropske Crowdfunding Mreže, predstavnici institucija za podršku preduzetničkim organizacijama iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije i Italije, odabrani startapovi i drugi članovi zajednice.

Pored mapiranja dostupnih programa i izbora aplikanata, Fond mobilnosti će svakom odabranom aplikantu sufinansirati odlazak na traženu aktivnost za 800 eur po učesniku.

Više informacija o ovom programu i načinu prijavljivanja pogledajte na www.mobilityfund.co.