Tehnopolis podržao međunarodnu radionicu “Multidisciplinary Innovations in Bioinformatics“

Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis podržao je realizaciju internacionalne radionice „Multidisciplinary Innovations in Bioinformatics“ koja se realizuje od 1. do 8. jula u Podgorici u organizaciji Evropskog udruženja studenata elektrotehničkih fakulteta (EESTEC).

Na događaju koji je okupio oko 30 studenata, od čega je njih 15 predstavljalo prestižne svjetske univerzitete, menadžerka biznis inkubatora u IPC Tehnopolis, Jelena Đedović, predstavila je mogućnosti podrške koje ova institucija nudi budućim preduzetnicima, kao i druge aktivnosti koje su do sada sproveli u tom pravcu. Osim toga, učesnici su imali priliku da nauče nešto novo iz oblasti bioinformatike, da se upoznaju sa aktuelnim inovacijama BIO-ICT-ja, da razmijene svoja iskustva sa drugim studentima, kao i da se upoznaju sa atraktivnim turističkim lokacijama u Crnoj Gori.

Radionica je organizovana sa ciljem predstavljanja najnovijih istraživanja iz oblasti bionformatike, promovisanja običaja i kulture Crne Gore, razmjene iskustava naših i stranih studenata o programima koji se nude na evropskim univerzitetima, kao i uspostavljanja saradnje sa obrazovnim institucijama širom Evrope.

EESTEC (Electrical Engineering Students’ European Association) je neprofitna nevladina organizacija kreirana od strane studenata elektrotehnike za studente elektrotehnike širom Evrope. Osnovana je u Ajndhovenu u Holandiji 1986. godine. Danas je EESTEC prisutan u 28 zemalja i 53 univerziteta sa oko 4000 članova.