Tehnopolis predstavljen na međunarodnoj konferenciji o klasterima u Mostaru

U Tehnološkom parku INTERA u Mostaru juče je počela dvodnevna međunarodna konferencija KLASTERI “Klasterizacija kao ključ konkurentnosti”. Pored više od 150 učesnika iz regiona, kao panelisti učestvovali su i izvršni direktor Tehnopolisa, Ratko Bataković i Anđa Vukčević Zorić, predsjednica turističkog klastera Montenegro.

U okviru tematskih blokova “Digitalizacija, klasterizacija i konkurentnost/Horizontalno tehnološko povezivanje”, kao i u okviru tematskog bloka “Primjeri dobre prakse – Klasteri iz regije”, oni su predstavili značaj i ulogu koju Tehnopolis ima u procesu razvoja klastera odnosno reprezentativne primjere klastera  oformljenih uz njegovu podršku. Na konferenciji vlada veoma dobra, radna i dinamična atmosfera uz aktivno učešće stakeholdera iz raznih oblasti.

Na drugom danu događaja biće riječi o sljedećim temama: “Tvornica za učenje”, “Saradnja drvne industrije”, “Razvoj klastera Mostar Software City, strategija i koraci” i “Prekogranično povezivanje/Klasterizacija, šanse i izazovi”.