Tehnopolis: Prvi SIMPL BIZ ispunio očekivanja

Danas je u Tehnopolisu održan prvi Sajam  ideja za male porodične lokalne biznise na kojem je preko 15 izlagača prezentovalo svoje priče.

Sajam je otvorio Ratko Bataković, izvršni direktor IPC Tehnopolis, opisujući ovaj događaj kao jedan u nizu u Tehnopolisu, koji ima za cilj promovisanje preduzetništva i razvoja lokalne ekonomije  kroz upotrebu lokalnih resursa.

„Ono što je suština i što nas danas najviše raduje jeste što imamo 15-ak izlagača sa njihovim primjerima dobre prakse. Osim izlagača, štandove u Tehnopolisu danas imaju i banke i mikrofinansijske institucije, dok će Investiciono-razvojni fond sa svojim predstavnicima danas u direktnoj komunikaciji svim zainteresovanima reći na koji način mogu da apliciraju i za koje projekte mogu dobiti sredstva, odnosno koje su to ideje koje se podržavaju. Tu su i predstavnici Opštine i Sektora za preduzetništvo i naši stanari koji se bave marketingom“, kazao je Bataković i iskazao uvjerenje da će rezultat ovog prvog u nizu sajmova biti barem još jedno novo radno mjesto, još jedan novi resurs i makar za promil povećan standard lokalnog stanovništva.

Nakon uvoda, uslijedila su izlaganja učesnika. Svoje ideje predstavili su: Dragica Mirjačić – Proizvodnja sokova i likera od drenjina, Zorica Zečević – Proizvodnja kora za pitu, Ratko Bataković – Proizvodnja domaćih jaja, Vanja Zorić Šundić – Proizvodnja kolača, Rašo Miljanić – Organska proizvodnja sira, Đorđe Bulajić – Organska proizvodnja povrća, Slavica Tadić – Izrada tepiha “Virjanka”, Javorka Batrićević – Proizvodnja sokova, likera i sira, Vanja Tomanović – Atelje “Egziperi”, Marija Popović – Izrada suvenira, Dejan Zejak – Proizvodnja malina u plasteniku i Vladimir Đaković – Proizvodnja domaćeg sapuna i trajnog keksa. Osim lokalnih proizvođača koji su prezentovali svoje priče, učestvovala je i gošća iz Beograda, Marija Ognjenović, čija se firma bavi proizvodnjom jestivih gljiva.

Pored brojnih izlagača, sajmu su prisustvovali i predstavnici Investiciono – razvojnog fonda, Hipotekarne banke i MFI Alter Modus, koji su u neposrednoj komunikaciji sa zainteresovanim učesnicima predstavili svoje linije kreditne podrške za stanovništvo i privredu, kao i niz drugih usluga i finansijskih povoljnosti.