U petak počinje prvi Kamp za mlade preduzetnike

Prvi preduzetnički kamp u organizaciji Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis počeće u petak, 20. jula na Vučju.

Dvadeset mladih ljudi iz čitave Crne Gore biće u prilici da tokom trodnevnog događaja savladaju ključne vještine neophodne za uspješnu poslovnu komunikaciju, realizaciju preduzetničkih ideja i vođenje biznisa u skladu sa poslednjim trendovima i uslovima na tržištu.

Stručni predavači podijeliće sa učesnicima svoja iskustva i znanja kada su u pitanju trendovi u poslovanju, tajne uspješne poslovne komunikacije, kreiranje i izrada biznis planova i funkcionisanje startap zajednice. Osim toga, učesnici će biti u prilici da saznaju više informacija o aktivnostima i funkcionisanju biznis inkubatora i coworking prostora u Tehnopolisu, te da se u direktnoj komunikaciji sa uspješnim preduzetnicima konsultuju oko tema značajnih za ovu oblast.

Nakon teoretskog dijela, svi učesnici Kampa koji pokažu interesovanje za dalji razvoj svoje ideje dobiće tehničku podršku Tehnopolisa u tom procesu.

Cilj događaja je da mladim ljudima iz čitave Crne Gore ukaže na značaj preduzetništva i podstakne ih da razvijaju osnovne preduzetničke vještine, odnosno da nauče da razmišljaju i djeluju kao preduzetnici.

Realizaciju kampa su podržali Alter Modus, CKB, Ministarstvo nauke  i Ministarstvo ekonomije.