Uz podršku Tehnopolisa crnogorski startapovi na drugom modulu Startup Akademije u Beogradu

Drugi modul WB6 Startup Akademije, na kome uz podršku Tehnopolisa učestvuju i dva crnogorska startapa – Daktilograf  i The Badger, počeo je danas u Beogradu. U toku naredna dva dana, osnivači ovih startapova će biti u prilici da sa Jelenom Đedović, menadžerkom biznis inkubatora u Tehnopolisu, od međunarodnih eksperata uče o fundraisingu i pravom pristupu investitorima.

Nakon prethodnog modula održanog u Sarajevu, koji se bavio načinima rasta startapova, ovog puta radionica je prvenstveno usmjerena na način prikupljanja sredstava i kako tom procesu pristupiti strateški, bez obzira na scenu. Glavni fokus će biti priprema za prvo finansiranje startapova, budući da je većina startapova u ovoj fazi. Pored toga, biće riječi i o očekivanjima investitora nakon samog finansiranja, kao i o pripremama za naredne faze. U susret trećem modulu Startup Akademije, koji će biti održan u sklopu Sarajevo Unlimited foruma, eksperti će danas raditi i na pripremi startapova za tzv. “pitch” pred investitorima koji ih očekuje u novembru.

Sam modul je podijeljen u dva dijela, od kojih je prvi dio namijenjen regionalnim startapovima, dok je drugi rezervisan za trening hub menadžera.

WB6 Startup Akademija je dio projekta “Strengthening the Startup EcoSystem in the Western Balkan Region”, koji je finansiran od strane  Regionalnog fonda za promociju spoljne trgovine – GIZ/ORF FT, a na kome je Tehnopolis jedan od partnera.

Na Startup Akademiji učestvuju predstavnici habova i startapova iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Makedonije i sa Kosova.