Uz podršku Tehnopolisa tri crnogorska startapa na Startup Akademiji u Sarajevu

WB6 Startup Akademija počela je danas u Sarajevu, a u cilju podrške razvoju i jačanju startap zajednice u našoj zemlji, Tehnopolis je u rad Akademije uključio i tri crnogorska startapa: Bad Brain studio, Daktilograf i The Badger. Predstavnici ova tri startapa će narednih dana zajedno sa menadžerkom biznis inkubatora Jelenom Đedović učiti kako da poslovanje svojih startapova podignu na veći nivo.

Prvi dan Startup Akademije otvorio je Edin Saračević, osnivač HUB-a 387, koji je ujedno i domaćin prvog modula Akademije pod nazivom Sales&Growth Hacking. Modul je podijeljen u dva dijela, od kojih je prvi dio namijenjen regionalnim startapovima, dok je drugi rezervisan za trening hub menadžera. Ključne teme koje će biti obrađene u toku ova dva dana tiču se značaja prikupljanja i analize podataka o prodaji, metodama povećanja prodaje, kreiranja plana rasta, načinima korišćenja marketing alata, a sve u cilju bržeg rasta i razvoja startapova.

WB6 Startup Akademija je dio projekta “Strengthening the Startup EcoSystem in the Western Balkan Region”, koji je finansiran od strane  Regionalnog fonda za promociju spoljne trgovine – GIZ/ORF FT, a na kome je Tehnopolis jedan od partnera.

Na Startup Akademiji učestvuju predstavnici habova i startapova iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije i sa Kosova.