Završena obuka o upravljanju karijerom u digitalnom svijetu

Polaznici obuke „Upravljanje karijerom u digitalnom svijetu“ uspješno su završili sve časove predviđene ovom obukom i tako značajno unaprijedili svoje kapacitete za traženje posla i naučili kako da postanu konkurentni na globalnom tržištu rada.


Da je obuka bila uspješna i da će im dosta koristiti u daljem razvoju karijera potvrdili su nam i zadovoljni polaznici. „Što se tiče radionice “Upravljanje karijerom u digitalnom svijetu”, prijavio sam se na radionice sa potpunom nepoznanicom šta mogu naučiti i šta u stvari da očekujem od istih. Danas, nakon pet ili šest časova koliko smo imali, bogatiji sam za nova poznanstva sa ljudima iz raznih sfera života, za jedno veliko iskustvo (čuvši i njihova iskustva) i jedno novo znanje, gdje sam u stvari shvatio koliko toga nijesam znao iz oblasti kao što su pisanje CV-ja, motivacionog pisma, intervjua za posao, samospoznaja ličnih snaga i slabosti, a koliko je zapravo malo potrebno da budeš drugačiji“, rekao je Milovan Jovanović, jedan od polaznika obuke.


Nikolinu Šturanović je za prijavljivanje na ovu obuku podstaklo pitanje šta zapravo znači upravljati svojom karijerom u digitalnom svijetu. „Prijavom na ovu obuku željela sam da naučim koje su to vještine koje su mi potrebne da bih napisala dobar CV, kako da se pripremim za razgovor za posao i kako da na pravi način uplovim u svijet LinkedIn-a. Saznala sam da je upravljanje karijerom specifičan proces koji se odnosi na način spoznavanja i korišćenja informacija o sebi, sopstvenom obrazovanju i poslovnom svijetu. Moramo je usmjeravati i graditi sami, ali prije svega moramo upoznati sebe kako bi naučili kako da se na najbolji način brendiramo na tržištu rada. Sada imam pripremljen CV, znam kako da napišem i prilagodim motivaciono pismo kada apliciram za posao, imam optimizovan LinkedIn profil, ali i ono što je meni bilo najvažnije – imam razrađen karijerni plan i plan akcije za naredni period“, kazala nam je ona nakon obuke.
Predavač na ovoj obuci bila je Bojana Perović, osnivačica agencije koja pruža usluge pripreme kandidata za zaposlenje i izlazak na tržište rada – Minuta Consulting, koja je jedan od stanara biznis inkubatora Tehnopolisa. Bojana je iskazala veliko zadovoljstvo što je imala priliku da svoje znanje prenese ovoj grupi polaznika: „Oduševljena sam energijom koju su ovi mladi ljudi prenijeli na mene! Pokazali su nevjerovatnu spremnost za rad na sebi, za lično i profesionalno usavršavanje i za brzu akciju! Odmah su počeli da primjenjuju stečena znanja i ubrzo vidjeli rezultate, koristeći potencijal sve popularnije mreže za profesionalce – LinkedIn! Kroz konkretne primjere mogli su da nauče kako da se aktivno umrežavaju, dijele svoje znanje sa drugima i kreiraju stabilan lični brend koji je danas od presudnog značaja za uspješnu karijeru.“