Održana godišnja svečanost Ministarstva nauke: Tehnopolis dobitnik dva granta

Ministarstvo nauke organizovalo je godišnju svečanost na kojoj je dodijeljeno skoro 3.5 miliona eura sredstava za stipendije za doktorska istraživanja, grantove za inovativne projekte, strateška partnerstva u sprovođenju pred-akceleracijskog programa inovativnih startapa i dva nova centra izvrsnosti.

Ministarka Sanja Damjanović se u svom obraćanju osvrnula na prethodne tri godine rada ovog ministarstva i istakla koliko su bile izazovne zbog brojnih aktivnosti, ali i pomaka u jačanju inovacionog ekosistema Crne Gore. „Znamo da naša zemlja ima izuzetne ljude, te se Ministarstvo vodi ambicioznom vizijom kako bi u oblasti nauke i inovacija postigli mnogo više”, navela je ona.

IPC Tehnopolis dobitnik je dva granta Ministarstva nauke, pa je ovom prilikom izvršni direktor, Ratko Bataković, primio grant za strateško partnerstvo pred-akceleracijskog programa za inovativne startapove – BoostMeUp, dok je menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva, Aleksandar Janičić, primio grant za inovativni projekat – UHURA – Inteligentna platforma za obradu ugovora.

Predsjednik Vlade Crne Gore, gospodin Duško Marković, prisustvovao je događaju i dodijelio stipendije za doktorska istraživanja.

Događaj je organizovan sa ciljem isticanja izuzetnog inovativnog potencijala pojedinaca i stimulisanja njihovog daljeg razvoja, kao i učešća u međunarodnim programima za nauku, inovacije i tehnološki razvoj i predstavljanja ovogodišnjih rezultata rada Ministarstva nauke.